preskoči na sadržaj

Školski knjižničari Republike Hrvatske

 > Naslovnica
Vijesti

Materijali

Autor: Adela Granić, 7. 4. 2020.

Čitanje je važno

Robert Posavec

Projekt: Čitanje je važno!


Cilj:

1) Učenicima s teškoćama u razvoju ponuditi priču (slušno i vizualno) za vrijeme trajanja nastave na daljinu.

2) Promovirati kvalitetne slikovnice koje se mogu koristiti i za rad s učenicima s teškoćama u razvoju.

3) Promovirati kvalitetne slikovnice koje bi trebalo čitati djeci.

Nositelji:

Robert Posavec, stručni suradnik školski knjižničar – savjetnik, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec;

Rahela Posavec, edukacijska rehabilitatorica – mentor, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Trajanje: Za vrijeme trajanja nastave na daljinu

Aktivnosti: Čitanje slikovnica učenicima s teškoćama u razvoju tijekom trajanja nastave na daljinu – snimanje čitanja uz vizualni predložak.

YouTube kanal Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec:
https://www.youtube.com/channel/UCvIcKYF3DHMmTEbhku0is6w

Na istom kanalu objavljujemo i naš podcast Pametni ljudi.

 

Partneri:

Uloga partnera je da svojom dozvolom za čitanjem i snimanjem slikovnica omoguće učenicima s teškoćama u razvoju pristup književnom tekstu za vrijeme trajanja nastave na daljinu, a nositelji će promovirati svakog nakladnika i svaku slikovnicu.

 

OBAVIJEST:

Krenuli smo s aktivnostima u sklopu novog projekta "Čitanje je važno", koji provodimo u partnerstvu s nakladnicima. O čemu je riječ? O tome da smo dobili pismene dozvole da snimimo neke slikovnice i to objavimo na Youtube kanalu Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec tako dugo dok traje nastava na daljinu. Dozvolili su nam samo određene slikovnice koje smo tražili i koje nisu na popisu lektire. Sve skupa snimamo i radimo doma s opremom koju imamo i programima koje imamo. Dakle, ono što je dogovoreno jest da ne stvaramo trajne materijale, već da oni služe vama (kolegicama i kolegama iz COO ČK, a sad i vama koji čitate) kao pomoć prilikom izvođenja nastave na daljinu, da se objavljuju isključivo na službenom kanalu Centra i da se navode svi podaci vezani uz naslove. Riječ o slikovnicama primjerenima mlađim uzrastima (uglavnom OOS i niži razredi), ali bit će i poneki naslov za starije. Dakle, slobodno koristite. Neki naslovi mogu biti samo mjesec dana vani bez obzira na nastavu na daljinu, ali to ćemo vam napisati kad ih objavimo. Krenuli smo s dva naslova. Dva smo još snimili i treba posložiti pa onda dalje... Sve ostalo vam piše u opisima videa. Ono što želim još reći je da svi nakladnici koje smo kontaktirali nisu na ovo pristali, tako da je odabir slikovnica plod različitih okolnosti (ali sve što snimamo smo unaprijed odabrali kao kvalitetne slikovnice), a odabir opreme i uvjeti snimanje rezultat naših kućnih nedostataka - nemamo studio. Također, želim kazati da svaku objavu moramo slati glavnom uredniku ili vlasniku nakladničke kuće (ovisi o kome je riječ). Uživajte u pričama; legalno!

Sve slikovnice pronaći ćete na na Youtube kanalu Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u novom popisu "Čitanje je važno!"

https://www.youtube.com/channel/UCvIcKYF3DHMmTEbhku0is6w

 
Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 > AZOO
 > MZO
 > HUŠK
 > HMŠK
 > HKD
 > HCD

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Školski knjižničari Republike Hrvatske / / knjiznicari.skole.hr / adela.granic@skole.hr
preskoči na navigaciju